O nama

Tehnikama izrade rukotvorina kao što su vezenje, heklanje, tkanje nastavlja se porodična priča kreativnog stvaranja Nonna Handmade kroz četvrtu generaciju.

U prelepom ambijentu porodične kuće okružene brežuljcima i netaknutom prirodom Zapadne Srbije, dve sestre su odlučile da sačuvane mašine za šivenje, natre za tkanje, lenjire za krojenje, knjige, đerđefe, koji su pripadali njihovoj nani i dedi, ponovo stave u funkciju.

U znak sećanja na vredne ruke nane Milene i dede Milinka a kroz spoj tradicionalnog i savremenog u idejama i proizvodnim procesima stvaraju se inovativne kolekcije Nonna Handmade.

Vizija Nonna handmade je da se kroz spoj tradicionalnog i savremenog u idejama i proizvodnim procesima sačuva deo kulturne nematerijlne baštine a Nonna Handmade proizvode učine poželjnim i dostupnim svima koji žele da poseduju unikatne proizvode inspiriane tradicijom, koji cene vrednost ručne izrade, i jedinstvena idejna rešenja prilagođena savremenim procesima i potrebama.

Nonna handmade je porodična preduzetnička radnja koju pored porodice, čini tim vrhunskih stručnjaka svog zanata: profesori dizajna, konstrukcije, modelovanja, akademski slikari, kao i vešte vezilje, tkalje i drugi majstori starih zanata, okupljeni oko Nonna Handmade studija u Ribaševeni i u Beogradu.

Svi oni zajedno, Nonna proizvodima daju umetnički pečat koji ih izdvaja od sličnih.

Nonna proizvodi nisu samo lepi, oni su i ekskluzivni.

Pusti video zapis

Ekskluzivne kolekcije Nonna Handmade nastaju u kordinaciji između dva studija od kojih je jedan smeštan u Zapadnoj Srbiji a drugi u centru Beograda.

Jedinstvenim spojom savremenog i tradicionalnog, primenjenog zanatstva kroz ručno modelovanje i krojenje, uz tehnike ručne izrade vezenja, tkanja, rada na detaljima kao što je heklanje gajki, tkanje bretela, presvlačanje dugmića, nastaju Nonna kolekcije poštujući karakterstičnost i autentičnosti srpske tradicije i kulture.

Upravo zbog toga jedinstveni proizvodi i kolekcije Nonna Handmade nose u sebi emociju koja se prenosi na našeg kupca.  Osećaj posebnosti doživećete nošenjem naših kolekcija nastalih na ovakav poseban način jer za proces nastajanja samo jednog Nonna Handmade proizvoda potrebni sati a često i dani.

Sva autorska prava zadržava Nonna Handmade.