O nama

U prelepom ambijentu porodične kuće okružene brežuljcima i netaknutom prirodom Zapadne Srbije, dve sestre su odlučile da sačuvane mašine za šivenje, natre za tkanje, lenjire za krojenje, knjige i đerđefe ponovo stave u funkciju i tehnikom izrade rukotvorina kao što su tkanje, vez, pletenje, heklanje nastave porodičnu priču kreativnog stvaranja objedinjenu sa modernim savremenim načinom odevanja. U znak sećanja na vredne ruke njihove nane Milene i dede Milinka a kroz spoj tradicionalnog i savremenog u idejama i proizvodnim procesima stvaraju se kolekcije Nonna handmade.

Podršku u radu i izradi Nonna handmade kolekcija pružaju im profesori dizajna tekstila i tekstilni inženjeri zajedno sa svršenim studentima renomiranih fakulteta umetnosti koji proizvodima Nonna daju umetnički pečat.

Nonna kolekcije urađene su od prirodnih materijala kao što su lan, pamuk, srpsko platno, svila, a motivi primenjeni kroz vez naslanjaju se na bogato kulturno nasleđe Srbije, uglavnom građanske nošnje s početka 19.veka.

  • Nonna odeća su proizvodi namenjeni osobama rafiniranog ukusa koje žele za sebe kvalitetne proizvode od prirodnih materijala. Košulje, haljine i druga odeća iz Nonna kolekcije kao i prateći program spojiće savremeno i tradicionalno na jedinstven način. Nonna odeća daće vam osećaj posebnosti i udobnosti, noseći je sa posebnom pažnjom kako u svakodnevnim tako i za vreme posebnih i svečanih prilika.

  • Nonna home proizvodi vašem domu doneće posebnu toplinu i emociju, probudiće sećanje na porodicu, nedeljna okupljanja, slave. Vaš savremeni dom biće oplemenjen detaljima inspirasnim tradicijom koji se uklapaju uz sve ambijente.

  • Nonna proizvodi su savršen poklon prijateljima istančenog ukusa, koji znaju da cene vašu pažnju darivanja trajnog poklona koji ostavlja sećanje na prijateljstvo.

  • Nonna proizvodi su savršen znak pažnje za vaše poslovne partnere. Darivanjem Nonna unikatnih proizvoda, kao što su monogrami, minijature produbićete poverenje i izgraditi poslovne odnose zasnovane na poštovanju.

  • Nonna handmade proizvode pored svoje unikatnosti možete svakodnevno koristiti ali ih i sačuvati za buduće generacije